Ibix® 9

De Ibix® 9 is licht in gewicht, compact en zeer geschikt om mobiele kleine straalwerken uit te voeren.

Lees meer

Ibix® 25

De Ibix® 25 wordt veel gebruikt voor jachtonderhoud en het verwijderen van graffiti.

Lees meer

Ibix® 40

De Ibix® 40 is geschikt voor het snel reinigen van grote oppervlakten en wordt veel ingezet bij industriële toepassingen en gevelreiniging.

Lees meer

De laatste jaren is er een tendens ontstaan waarin het gebruikelijk is om meubels en houten objecten een nieuw leven te geven in plaats van nieuwe meubels te kopen. Dit is door de crisis ontstaan, maar ook vanwege een hoger bewustzijn dat de grondstoffen op deze aarde niet eindeloos zijn. 

Een andere trend is dat eiken meubels met donkere waslagen minder gewaardeerd worden en dat men de originele kleur van eik terug graag ziet. Veel donkere eiken meubels zijn hierdoor voor zeer lage bedragen op internet en kringloopwinkels verkrijgbaar terwijl deze binnen een uur volledig ontdaan kunnen worden van de waslagen en hierdoor een veelgevraagd object worden! 

Het reinigen van hout en specifiek meubels is een tijdrovend en lastig werk. Niet alleen kunnen waslagen ervoor zorgen dat het schuurpapier telkens “vol” komt te zitten, ook het houtsnijwerk en de moeilijk bereikbare hoekjes en plaatsen zijn lastig te behandelen. De dikke lagen verf op bijvoorbeeld eiken draagbalken zijn vaak lastig te verwijderen. Met het Ibix systeem zijn alle bovengenoemde zaken verleden tijd. Dankzij de traploze instelbaarheid en de mogelijkheid om met zeer lage werkdruk te werken zijn van nagenoeg alle houtsoorten verf en waslagen razendsnel te verwijderen en op te ruwen zonder beschadiging van de ondergrond.

Door de juiste straalmiddelen te kiezen is het reinigen van meubels overal uit te voeren en is de stofontwikkeling minimaal (veel minder dan bij bv schuren).

  • Verwijderen verf en was van meubels, trappen en keukens etc.
  • Reinigen van verweerd hout (bij bijvoorbeeld tuinmeubels)
  • Verwijderen verf van bijv. houten steunbalken
  • Opruwen en reinigen van bestaande verflagen (zonder deze volledig te verwijderen)
  • Zeer dikke verflagen in korte tijd verwijderen
  • Zonder enige beschadiging kwetsbare ornamenten van verf of was ontdoen
  • Houtsnijwerk onder lage druk reinigen 

De Ibix 9 is een compacte straalketel die het meest gebruikt wordt voor het stralen van  meubels en er kan hierbij met een kleine compressor gebruikt worden. Dankzij traploos instelbare werkdruk kan zowel zeer fijn als grover straalwerk uitgevoerd worden. De IBIX® 9 H2o kan als aanvulling op de IBIX® 9 zowel droog- als natstralen met de bijbehorende waterkop.

De IBIX® 25 word veel ingezet voor meubels, maar ook voor trappen en keukens. De IBIX® 25 kan hetzelfde als de IBIX® 9, maar wordt meestal ingezet voor grotere werkzaamheden. Ook kan met de IBIX® 25 met een zeer lage werkdruk gestraald worden en zodoende ook kwetsbaar houtsnijwerk reinigen. Wanneer u uren achtereen wilt stralen zonder bij te vullen, is de IBIX® 40 de beste optie. U kunt met de IBIX® 40 zowel met kleine spuitnozzles vanaf 2 mm als met spuitnozzles tot 12 mm. Voor zeer grote objecten heeft u op die manier ruim voldoende capaciteit.

Omhoog